Content pages
Bollnäs resecentrum får utmärkelsen Trafikverkets arkitekturpris 2011 | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bollnäs resecentrum får utmärkelsen Trafikverkets arkitekturpris 2011

Passagen nattetid. Mycket energi lades på ljusdesignen i projektet. Foto: Olof Thiels.

På fredagen utnämndes Bollnäs resecentrum till vinnare av Trafikverkets arkitekturpris 2011.

Vid ceremonin på Bollnäs resecentrum deltog Trafikverkets chefsarkitekt Johnny Hedman, Trafikverkets regionchef Ingemar Frej, Bollnäs kommunalråd Marie Centerwall samt flera av de inblandade kring idé, projektering och byggnation.

{loadposition contentbanner}

– Bollnäs resecentrum är en stilig anläggning vars arkitektur är inbjudande, ja njutbar. Det är tydligt att utgångspunkten har varit människan. Här är det smidigt att använda transportsystemet, till exempel i övergången mellan cykel och tåg. Trygghetskänslan i Wilhelminapassagen kan säkert också bidra till ett ökat kollektivt resande, säger Trafikverkets chefsarkitekt Johnny Hedman.
Motivering

Trafikverkets arkitekturpris 2011 tilldelas Bollnäs resecentrum där en konsekvent genomförd idé har resulterat i en vacker miljö som visar omtanke om trafikanterna. Ett medvetet formspråk och omsorgsfullt valda material har gett Bollnäs en anläggning som kan utgöra förebild för många liknande projekt. Den visar också att det går att utforma både tilltalande och trygga förbindelser under järnvägsspår och vägar.

Källa: Trafikverket

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *