Content pages
Kulturen till bostadsområdet | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kulturen till bostadsområdet


Leif Rasmussen är VD för Örgryte Bostads AB som förvaltar och äger Prästgårdsängen i Örgryte Göteborg. Nyligen lät han PLAY Teaterkonst ta över den gamla butiken på Prästgårdsängen för att bygga en tillfällig teater. Leif ställer upp med såväl lokalen som service och stöd.

– Utan Leif och Örgryte Bostads AB hade vi inte haft någon scen. Det är fantastiskt att man kan hitta kulturhjältar i alla branscher, bara man söker ordentligt, säger Linda Wallgren, projektledare för föreställningen The Famous Swedish Project.

Leif Rasmussen, som vardagsvis förvaltar de 442 lägenheterna i Prästgårdsängen är nu alltså även ägare till en provisorisk teaterbyggnad – mitt i bostadsområdet. Just tillgängliga lokaler har länge varit en bristvara för kulturen i Göteborg och just därför blir intiativ som detta extra viktiga. Att kulturen dessutom kommer närmre, inpå vardagen, när man placerar den utanför de gängse teatermijöerna är självklart en värdefull effekt.

– Självklart ska kulturen få plats även utanför centrum. Det är viktigt att spännande projekt syns på platser där folk faktiskt bor, säger Leif Rasmussen.

{loadposition contentbanner}

Örgryte Bostads AB har haft samma ägare sedan starten 1963, dock med självklara generationsväxlingar. Prästgårdsängen har alltid varit omskrivet. När det byggdes spreds ordet om de lyxiga stora lägenherna och numera omskrivs Örgryte Bostads AB som en av Västsveriges populäraste fastighetsägare. Alla lägenheter är fortfarande hyresrätter och kvarboendet och trivseln hos gästerna är hög.

PLAY Teaterkonst hoppas kunna locka så många av de lokala boende som möjligt. För resande från andra delar av staden nås Prästgårdsängen enkelt med buss 60 och 62.

Se trailern för The Famous Swedish Project: http://youtu.be/XiPShMJDH4c

I coachernas tidevarv blir din personliga utveckling en del av ditt jobb,
ditt yrkesval din identitet och dina resultat lika med nivån på din
självkänsla. I The Famous Swedish Project följer vi med till arbetsplatsen
som försöker vända på alla begrepp och teser för att hitta metoder att prestera utan ångest. I övrigt är detta ett kontor som alla andra, där individer möts bland gem, kaffemaskiner och kopiatorer. The Famous Swedish Project är inte teater, inte performance och inte dans men samtidigt allt på en gång.

Källa: PLAY Teaterkonst

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *