Content pages
De svenska mobil­operatörerna i nytt samarbete med PayEx – gemensam lösning för mobila betalningar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

De svenska mobil­operatörerna i nytt samarbete med PayEx – gemensam lösning för mobila betalningar

De svenska mobil­operatörerna i nytt samarbete med PayEx - gemensam lösning för mobila betalningar.

4T (de svenska mobiloperatörernas gemensamma bolag för mobila betalningar) har tecknat  avtal med PayEx om utveckling och drift av en omfattande tjänste- infrastruktur för hantering av mobila betalningar. Svenska mobilkunder kommer vid tjänstens lansering att erbjudas ett mobilt konto som kan användas för betalningar via sms, appar och på nätet.

Den nya tjänsteinfrastrukturen möjliggör mobila betalningar i alla kanaler. Tjänsten kommer att kunna användas för att skicka pengar kunder emellan och det blir även möjligt att hålla koll på kontoställning och transaktioner via sin mobil eller på nätet.

I mobilen används en säker och användarvänlig applikation, utvecklad i samarbete med PayEx teknologipartner, Accumulate AB. Säljare av såväl varor som tjänster kommer med hjälp av den mobila betaltjänsten erbjudas ett starkt alternativ till hantering av kontanter eller kort.

{loadposition contentbanner}

– Vi lägger nu grunden för ett nytt, svenskt mobilt betalmedel som till sommaren blir tillgängligt för 97 procent av alla svenskar med ett mobilabonnemang. Med PayEx lösning kan våra kunder använda såväl en gammal mobiltelefon som en modern smartphone för betalning. Han eller hon kan dessutom välja flera olika sätt att få in pengar på sitt konto, säger Johan Ragnevad, tf vd på 4T Sverige AB.

4T Sverige AB är ett nyetablerat bolag för mobil betalningsförmedling i Sverige. Bolaget ägs av de fyra mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och 3. Lansering sker till sommaren 2012. Bolagets tjänster kommer att marknadsföras under ett nytt varumärke som kommuniceras inom kort.

– PayEx lanserade redan 2009 en lösning för mobila betalningar. Den har sedan vidareutvecklats till en komplett infrastruktur för mobila betalningar, – mellan personer, på internet, i butik, varuautomater och inte minst för mobila webbsidor, applikationer och SMS. Vi är mycket stolta över att 4T har valt PayEx som sin leverantör och ser nu möjligheten till att sätta en standard inom mobila betalningar i marknaden, säger Raymond Klavestad, affärsområdeschef för mobila betalningar på PayEx.

Källa: PayEx

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *