Content pages
NVS installerar i Nya Karolinska Solna | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NVS installerar i Nya Karolinska Solna


Ett nytt toppmodernt sjukhus växer nu fram i Solna, vid nuvarande Karolinska sjukhuset. Bygget är ett av Europas största med en total investeringskostnad på 14,5 miljarder kronor. NVS har fått uppdraget av Skanska Healthcare AB att leverera medicinska gaser för hela projektet, installationer inom kulvert och parkeringshus till ett sammanlagt ordervärde på närmare 300 miljoner kronor.

Nya Karolinska Solna är ett gigantiskt byggprojekt som startade sommaren 2010 och pågår fram t o m hösten 2017. När sjukhuset står klart blir det Sveriges största sjukhus med 320 000 kvadratmeter. Sjukhuset kommer att bedriva högspecialiserad sjukvård samt forskning och utbildning och har 700 vårdplatser.

För NVS är Nya Karolinska Solna det största uppdraget någonsin. Beställare är Skanska Healthcare AB och slutkund är Stockholms Läns Landsting (SLL).

{loadposition contentbanner}

Uppdraget inom medicinska gaser omfattar både projektering och utförande av sjukhusets hela gasinstallation. Nya Karolinska Solna är ett OPS-projekt (offentlig privat samverkan). Swedish Hospital Partners (SHP) har fått uppdraget av Stockholms läns landsting att utveckla, projektera, bygga, finansiera, underhålla och ge service åt universitetssjukhuset. SHP ägs till lika delar av Skanska och Innisfree. Samarbetspartner till SHP är Skanska Healthcare och Coor Service Management.

– Resterande uppdrag innebär att inom kulvert monteras system för kyla, värme och kallvatten. För garaget är det en installation för avvattning av ett öppet garage i nio våningar. Vi har även installation av värme och kyla för ett antal stängda utrymmen, berättar Bosse Persson projektansvarig NVS Stockholm Hus.

Källa: NVS

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *