Content pages
Ramirent på plats när största vindsnurran etableras | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ramirent på plats när största vindsnurran etableras

Foto: Göteborg Energi.

Sveriges mest kraftfulla vindkraft- verk, med en turbin på 4,1 megawatt, etableras nu på södra spetsen av Risholmen vid Arendal i Göteborg.

General Electric levererar vindkraftverket till Göteborg Energi och Ramirent är ensam maskinleverantör i projektet och bidrar med tillfälliga kontorslokaler, belysning, elverk samt maskiner.

– Det är mycket roligt och spännande att vara med som helhetsleverantör i detta projekt och det ligger helt i linje med vår tydliga satsning mot energiprojekt, säger Mikael Andreasson, distriktschef Ramirent AB.

{loadposition contentbanner}

Ramirent är engagerad i en mängd vindkraftetableringar runt om i Sverige och är en betydande maskinleverantör till denna industrigren.

Det nya verket är en prototyp och kommer att bli Sveriges största vindkraftverk med en beräknad årlig produktion på 15 000 MWh. Etableringen är ett samarbetsprojekt mellan Göteborg Energi, General Electric och Chalmers tekniska högskola. Rotorbladen når en höjd på 145 meter när vindkraftverket står helt klart vilket är högre än både Lisebergstornet och Skanskahuset. Kraftverket blir dubbelt så högt som de tio äldre vindkrafttorn som finns på Risholmen och på Hjärtholmen.

Källa: Ramirent

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *