Content pages
Första beställningen på nya gasturbinen SGT-750 | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Första beställningen på nya gasturbinen SGT-750

Gasturbinen SGT-750.

Siemens har fått den första ordern på den i Finspång utvecklade industriella gasturbinen SGT-750. Köpare är WINGAS GmbH, ett konsortium mellan BASF dotterbolag Wintershall och det ryska företaget Gazprom, som driver ett mer än 2500 km stort nätverk av naturgas- ledningar i Tyskland. Turbinen, med en effekt på 36 megawatt, kommer att användas i Nord Streams mottagnings- station i tyska Lubmin.

Nord Streams pipeline, som kopplar samman Europa med de stora naturgasreserverna i Sibirien, slutar i Lubmin nära Greifswald i Tyskland. Gasturbinen SGT-750 kommer att sättas i drift i ett kraftvärmeverk vid mottagningsstationen, där den elkraft som genereras kommer att föras ut på elnätet. Avgasvärmen från SGT-750 kommer att värma upp den naturgas som har tappat gastrycket under sin resa från Sibirien under det kalla havet och återställa naturgasen till den temperatur som krävs för att kunna distribueras vidare samtidigt som den kompenserar för Joule-Thomsoneffektens avkylande inverkan på gasen vid ett tryckfall.

{loadposition contentbanner}

Siemens ansvarar för leverans, installation och drifttagning av gasturbinen SGT-750 tillsammans med generator och hjälpsystem, och för den elektriska infrastrukturen för kopplingen till nätet.

– Vi är mycket glada över att tillkännage ytterligare en milstolpe i lanseringen av vår senaste gasturbin, SGT-750, i och med vår första kundorder, konstaterar vd Jan-Erik Rydén, vd på Siemens Industrial Turbomachinery AB som ansvarar för den kompletta leveransen av gasturbin med tillhörande hjälpsystem medan Siemens AG ansvarar för elektriska anslutningen till högspänningsnätet.

– WINGAS är en pionjär i användningen av ny modern teknik. Detta företag var även en av de första att köpa gasturbinen SGT-700. Denna nya gasturbin, SGT-750, kommer att dra uppmärksamhet till sig genom sitt höga kundvärde och sin miljövänlighet tillsammans med hög tillgänglighet och tillförlitlighet, sade Markus Tacke, chef för affärsområdet Industrial Power inom Siemens Energy.

Källa: Siemens

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *