Content pages
Cryptalloy – materialet som förhindrar Wireless Skimming | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Cryptalloy – materialet som förhindrar Wireless Skimming


Säkerhetsföretaget i2G blir nu skandinavisk distributör av tyska Kryptronics produkter och material som förhindrar trådlös kopiering av produkter som kommunicerar med RFID-teknologi. Kryptronic har utvecklat ett unikt foliematerial, Cryptalloy, som fungerar som ett elektromagnetiskt skydd och blockerar RFID-frekvenser från 125 kHz – 2.4 GHz.

De produkter som i2G nu är distributör för, bl.a. korthållare, plånböcker och passfodral, har under tillverkningen tillförts Cryptalloy. Ren Cryptalloy, på löpmeter, finns för kunder som t.ex. vill skapa extra säkerhet för de tillfällen de inte har egen kontroll på identitetshandlingarna, t.ex. vid in- och utrikes försändelser.

”Utan detta elektromagnetiska skydd behöver inte den kriminelle ha någon fysisk access till t.ex. ett inpasseringskort utan kan istället diskret och trådlöst kopiera det i busskön, på krogen eller på postterminalen”, säger Björn Edman, säkerhetskonsult på i2G.

{loadposition contentbanner}

Genom att kopiera inpasseringskorten kan den kriminelle sedan tillverka egna inpasseringskort med samma behörighet som finns på originalkortet. Med detta egentillverkade inpasseringskort får den kriminelle samma access till de utrymmen som originalkortet har access till. Detta samtidigt som det ser helt normalt ut i inpasseringssystemets loggsystem.

Som en del av säkerhetsarbetet säljer i2G hårdvarukrypterade lagringsmedia på produktsidan www.kryptoprodukter.se samt RFID-blockerande produkter på www.idProtect.se.

Källa: i2G

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *