Content pages
Tengbom ritar köp­centrum i anslutning till det nya IKEA varuhuset i Umeå | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tengbom ritar köp­centrum i anslutning till det nya IKEA varuhuset i Umeå

Johanna Munck af Rosenschöld, affärsområdesansvarig Inredning.


Tengbom, ett av Nordens ledande och snabbast växande arkitektföretag, har av IKANO Retail Centres fått uppdraget att rita ett 35 000 kvm stort köpcentrum i anslutning till det nya IKEA-varuhuset som snart ska byggas i Umeå. Samtidigt stärker Tengbom sitt befintliga team av specialister inom retailinredning med ett antal nyckelrekryteringar över hela landet. Detta gör Tengbom till ett av de ledande arkitektföretagen inom retailsegmentet.

Tengbom har fått i uppdrag av IKANO Retail Centres att rita det köpcentrum som ska ligga i anslutning till det nya IKEA-varuhuset i området Entré Syd i Umeå. Köpcentret kommer att bidra till en bättre shopping i Västerbotten.

– Att få möjligheten att arbeta med ett av Nordens främsta köpcentrumföretag känns väldigt kul. Vi från Tengbom kan bidra med en bred retailkompetens kombinerad med en arbetsprocess speciellt anpassad efter IKANO Retail Centres behov, säger Robert Lavelid, affärsområdesansvarig Arkitektur på Tengbom och tidigare chefsarkitekt på Inter IKEA Systems.

{loadposition contentbanner}

Samtidigt stärker Tengbom sitt befintliga team av specialister inom retailinredning med ett antal nyckelrekryteringar över hela landet. I Stockholm har Tengboms retailteam förstärkts med Kjerstin Björk och Anders Börthas. Kjerstin Björk har en lång erfarenhet av att skapa butikskoncept och kommer närmast från ett av Sveriges största klädmärken där hon arbetat som etableringsansvarig arkitekt. Anders Börthas har en mångårig kunskap av att inreda gallerior. I Malmö har Eva Sandberg, inredningsarkitekt med en mångårig och gedigen erfarenhet inom butikskoncept, rekryterats.

– Det händer mycket inom retail och handel just nu. Därför är det spännande att så många kunniga retailspecialister har anslutit sig till oss. Tengbom har en lång historia av framgångsrika uppdrag inom retail och handel och med våra nyckelrekryteringar rustar vi oss ytterligare för att komma ifråga för komplexa retailuppdrag, säger Johanna Munck af Rosenschöld, affärsområdesansvarig Inredning på Tengbom.

Källa: Tengbom

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *