Content pages
Accepterat pris införs i Stockholms län | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Accepterat pris införs i Stockholms län


Den 1 augusti infördes ”Accepterat pris” på bostäder till salu i Stockholms innerstad för att motverka lockpriser. Nu utvidgas ”Accepterat pris” vilket innebär att en stor del av mäklarföretagen i Stockholms län från och med 1 januari inför ”Accepterat pris” på alla sina bostäder i Stockholms län.

Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.

{loadposition contentbanner}

– Accepterat pris bidrar till ytterligare en trygghet för kunderna eftersom priset utgår från mäklarens värdering. Efter den stora framgång Accepterat Pris varit i Stockholms innerstad är vi övertygade om att det kommer att bli en framgång i övriga delar av Stockholms län. Flera mäklarföretag har redan börjat använda begreppet utanför innerstan, säger Guy Wallster ordförande Mäklarsamfundet.

Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Källa: Mäklarsamfundet

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *