Content pages
Bahnhof bygger nytt Pionen | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bahnhof bygger nytt Pionen


Bahnhof utökar sitt bestånd av bombsäkra bergrumsanläggningar. Till sommaren ska den första delen stå klar. Den nya anläggningen placeras djupt under Brunkebergsåsen i centrala Stockholm. Jämfört med Pionen på Södermalm fördubblas kapaciteten.

Bahnhofs atombombssäkra serverhall Pionen på Södermalm har blivit en succé. Anläggningen har uppmärksammats i media över hela världen, och efterfrågan på serverplatser har konstant varit stor. Den överstiger i dag kapaciteten i det atomsäkra bergrummet.

Inom kort inleds bygget av ännu en spektakulär datahall i Stockholm, den här gången på Norrmalm – under Brunkebergsåsen. Bergrummet kommer att ha plats för drygt 250 serverskåp vilket innebär plats för fler än 10 000 servrar.

{loadposition contentbanner}

Hela anläggningen byggs med fokus på grön teknik. En stor del av den värme som alstras i datahallen går till exempel vidare till Fortums fjärrvärmenät.

– Den nya anläggningen kommer att bygga på samma tema som Pionen, men med dubbelt så stor kapacitet på en dubbelt så stor yta. Enligt tidplanen ska den första delen vara klar för inflyttning under sommaren. Det är en tuff plan, men det var byggplanen för Pionen också, säger Gustav Bergquist, teknikchef på Bahnhof och projektledare för nya Pionen.

Källa: Bahnhof

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *