Content pages
Gemenskap i Designbaren | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gemenskap i Designbaren


För åttonde året i rad gestaltas Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair av en svensk formgivare eller designgrupp. Denna gång har uppdraget gått till formgivare Lina Nordqvist. I fokus står mötet och grundformerna cirkeln och kvadraten.


Lina Nordqvist gestaltar Designbaren och VIP-loungen utifrån idén om hur människor möts i en miljö som är skapad endast genom enkla grundformer, en miljö som är tillgänglig och inbjudande och på samma gång symbolisk i sin kvadratiska och cirkulära design.

– Det jag framför allt vill arbeta med i min gestaltning är hur besökarna möts i lokalen. De behöver inte nödvändigtvis sitta eller röra sig kring flera platser, utan de kan dela på det utrymme som finns. Ett runt bord signalerar exempelvis att alla runt bordet är lika värda och välkomna. Det finns ett symbolvärde i den runda formen, menar Lina Nordqvist.

{loadposition contentbanner}

Lina Nordqvist arbetar som designer, huvudsakligen med fokus på möbler och utställningsdesign. Hon har en bakgrund som scenograf inom skandinavisk filmindustri och hon har en examen från Beckmans Designhögskola i Stockholm. År 2009 vann Lina Nordqvist utmärkelsen Accent on Design i New York och 2010 fick hon ELLE Interiörs designpris för Årets stol. I år presenterade LND en ny möbelkollektion i Greenhouse på Stockholm Furniture & Light Fair, liksom på Salone Satellite i Milano i april.

Syftet med Designbaren, som är en blandning av utställning och bar, är att lyfta fram en svensk designer eller grupp. Tidigare år har arkitektbyrån Marge, designgruppen Front, designduon BrobergRidderstråle, duon Save our Souls, designkollektivet Camp Site, Jonas Wagell och Katrin Greiling formgivit baren. Designbaren ligger sedan år 2010 numera tillsammans med VIP-loungen i den nybyggda delen i hall A/Östra entrén.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum den 7-11 februari 2012.

Källa: Stockholmsmässan

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Evenemangsnytt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *