Content pages
Wallenstam och Schneider Electric satsar på Green Building-hus | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wallenstam och Schneider Electric satsar på Green Building-hus

Foto: Wallenstam

Schneider Electric flyttar våren 2012 in i 2 000 energioptimerade kvadratmeter på Mölndalsvägen 81. Wallenstamfastigheten, som ursprungligen är en gammal textilfabrik, ska nu genomgå en omfattande energieffektivisering för att uppnå Green Building-nivå.

Energianvändningen i byggnaden ska sänkas med 25 %. Ombyggnation och de energieffektiviserande installationerna genomförs i samarbete med hyresgästen Schneider Electric som har global kompetens inom området. Utöver detta projekt ska ytterligare fem Wallenstamfastigheter i Göteborg energioptimeras på liknande sätt.

– Dessa projekt blir ytterligare ett steg i arbetet med att sänka vår totala energianvändning. Utöver arbetet med att skapa en Green Building-fastighet längs Mölndalsvägen räknar vi med att göra en energibesparing i berörda fastigheter med i genomsnitt 12 %, säger Thomas Dahl, vice VD för Wallenstam.

Fastigheten på Mölndalsvägen 81 kommer genomgående att förses med Schneiderprodukter och är tänkt att fungera som ett slags demohus. Schneider Electric är en aktiv deltagare i Green Building Council i Sverige och hjälper dagligen fastighetsbolag både med att energioptimera sina fastigheter och designa energieffektivt.

{loadposition contentbanner}

– Givetvis är det viktigt att även våra egna kontorslokaler är energieffektiva. Det var faktiskt en avgörande faktor i valet av Wallenstam för vårt nya Göteborgskontor, säger Charlotta Målargård, kommunikationschef på Schneider Electric.

Övriga Wallenstamfastigheter som kommer att omfattas av energioptimeringsprojekten är belägna på Första Långgatan, Kungstorget, Mölndalsvägen och Gamla Almedalsvägen.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Wallenstam i deras projekt att energieffektivisera flera av deras fastigheter. Det är extra roligt eftersom vi dessutom delar samma höga ambitionsnivå för både miljöpåverkan, inomhusklimat och resurseffektivitet, fortsätter Charlotta Målargård.

Källa: Wallenstam

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *