Content pages
Lejon­fastigheter satsar på bättre bygglogistik | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lejon­fastigheter satsar på bättre bygglogistik

Martin Rudberg, professor i bygglogistik vid Linköpings universitet. Foto: Peter Modin

Det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter vill ha en närmare koppling till Linköpings universitet. Därför stödjer de forskningen inom bygglogistik med en miljon kronor fördelade på fyra år.


Bygglogistik handlar om att göra byggbranschen mer effektiv och sänka kostnaderna genom bättre logistik, planering och styrning. I förlängningen ska forskningen ge lägre boende- och lokalkostnader.

– Samarbetet med universitetet är viktigt för vår långsiktiga utveckling och konkurrenskraft. Det handlar både om att få tillgång till det senaste inom forskningen och att visa upp oss för studenter som en attraktiv arbetsgivare, säger Per Ridne, vd för Lejonfastigheter.

{loadposition contentbanner}

Forskargruppen inom bygglogistik startade 2009 och får även medel från LE Lundbergs stiftelse för forskning och utbildning och Brains & Bricks, LiU:s centrum för högteknologiskt byggande med Peab och Katrineholms kommun som huvudfinansiärer.

Lejonfastigheters satsning är viktig på flera sätt, förklarar Martin Rudberg som är professor i bygglogistik vid Linköpings universitet.

– Det här stödet ökar möjligheterna att rekrytera ytterligare en doktorand. Än så länge har vi samarbetat mycket med byggentreprenörerna, nu får vi också med perspektivet från den viktiga beställar- och förvaltarrollen i vår forskning, säger han.

Källa: Linköpings universitet

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *