Content pages
Geosignage ger full kontroll över framtidens bussresor | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Geosignage ger full kontroll över framtidens bussresor

Lanserar i slutet av november informationssystem vars innehåll kan styras av både tid och plats.

Geosignage på Ideon Innovation i Lund utvecklar nästa generations informationssystem för kollektivtrafik. Bolagets innehållshantering av reseinformation känner inte bara av när något ska presenteras utan även var. Det gör att resenärer kan få full kontroll över förseningar och hinder, men kan till exempel även ta del av lokala nyheter samt riktad information om nästa stopp.

Tänk dig att du sätter dig på buss 240 mellan Tingsryd och Växjö. När bussen rullar iväg berättar skärmarna inte bara för passagerarna att de ska sätta på sig bältet, utan ger även omedelbart information om nästa stopp, Väckelsång, i form av exempelvis lokala nyheter i samarbete med den lokala tidningen.

När bussen närmar sig Växjö presenterar kommunen information om kommande evenemang och vad nyanlända kan ha för sig under sitt besök och var de kan skaffa biljetter. Kanske uppträder David Batra i staden just denna helg? Eller är det kanske ishockeymatch på VIDA Arena?

Mot mitten av resan uppstår en höststorm som orsakar störningar i trafiken. Givetvis meddelas detta omgående på skärmarna och det informeras även om eventuell ersättningstrafik. Strax innan ankomsten till resmålet ges information om vilken fortsättningstrafik som tar passagerarna vidare, och vilka perronger eller terminaler som gäller. Eventuellt inställd trafik redogörs också för.

{loadposition contentbanner}

Kort sagt; resenärerna är fullt uppdaterade med relevant information om den plats de faktiskt befinner sig på, eller är på väg till.

”Informationen som behövs för att förmedla relevant och intressant innehåll finns redan i trafikbolagens system och hos mediabolagens redaktioner. Det som saknats är ett effektivt sätt att styra informationen till rätt tid och plats, något som nu är möjligt genom teknik utvecklad hos Geosignage i Lund”, säger Johan Posse, vd på Geosignage.

Geosignage går i bräschen för att hjälpa kollektivtrafiken att till fullo utnyttja kapaciteten hos bildskärmssystemen och söker nu ytterligare trafikbolag som vill genomföra pilottester.

Om några år kommer system som Geosignage att vara standard i kollektivtrafiken och göra det enklare och trevligare för resenärerna; de behöver aldrig mer hoppa av en buss för att upptäcka att anslutningen är inställd eller missa tågets ersättningsbuss för att de inte fick reda på varifrån den gick.

Källa: Ideon Innovation

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Geomatik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *