Content pages
Norska framgångar för svensk räddningslina | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Norska framgångar för svensk räddningslina


Karlstadsföretaget Peseq har fått sin första utländska order på räddningslinan Rescue Line. Det är norska BSP som beställt 1 000 räddningslinor – till att börja med. Räddningslinan kommer att distribueras över hela Norge. På Peseq ser man ordern som ett första steg ut på den europeiska marknaden.

– Vi är jätteglada över det förtroende som BSP visar. Norge är en viktig marknad med stor potential. Längre fram kommer vi även att lansera Rescue Line i England, Tyskland och Frankrike, säger Maria Larsson, VD på Peseq.

Första CE-märkta räddningslinan i Norge
BSP distribuerar säkerhetsprodukter över hela Norge och har cirka 350 återförsäljare. 2010 omsatte företaget 14,4 miljoner norska kronor. Avtalet med Peseq innebär att BSP får ensamrätt att sälja Rescue Line på den norska marknaden.

– Rescue Line är den första CE-märkta räddningslinan som säljs i Norge och har ett pris som kan attrahera många. Det gör att vi har goda förhoppningar att nå stora försäljningsvolymer, säger Krister Pedersen, CEO på BSP.

{loadposition contentbanner}

Alternativ evakueringsväg
Den norska brandskyddslagen säger att alla fastigheter med fönster placerade högre än 5 meter ska ha minst två evakueringsvägar. Och att fastigheter ska utrymmas så fort som möjligt vid en nödsituation. Om den ordinarie evakueringsvägen är blockerad är Rescue Line ett tryggt och säkert alternativ.

– Rescue Line är ett bra komplement till befintliga evakueringsvägar och passar både hem och arbetsplatser. Vi tror även att det finns ett stort intresse bland företag som arbetar på höga höjder, i till exempel skyliftar och kranar, säger Krister Pedersen.

Rescue Line består av karbinhake, rep med broms och en komfortable sele, och finns i två längder: 9 och 17 meter. Räddningslinan har utvecklats under 11 år och är CE-märkt, har två patent, uppfyller tre EU-standarder och är godkänd av TÜV.

Källa: Peseq

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *