Content pages
Finnair mest klimatmedvetna flygbolaget i Norden | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Finnair mest klimatmedvetna flygbolaget i Norden

Foto: Finnair

Finnair är det mest klimatmedvetna flygbolaget i Norden. Inget annat bolag kommer upp till de poäng som Finnair fått i den senaste mätningen, när det gäller minskade utsläpp av växthusgaser. Bakom rapporten står det ansedda brittiska forskningsinstitutet Carbon Disclosure Project.

Sedan 1999 har Finnair minskat sina utsläpp per flygstol med en fjärdedel. År 2017 ska bolaget ytterligare minska utsläppen per säte med 24 procent jämfört med 2009 års nivåer. I jakten på det långsiktiga målet, koldioxidneutrala flygningar, fokuserar Finnair på fyra kärnområden: Teknisk utveckling, operativa förbättringar, utveckling av infrastruktur och stöd för en global utsläppshandel.

{loadposition contentbanner}

I Carbon Disclosure Project senaste mätning har Finnair gått från 61 poäng förra året till 76 av 100 möjliga i år. Det är en stark förbättring. Alla som har över 70 poäng tillhör den högsta kategorin klimatmedvetna företag. Bakom den höga rankningen ligger Finnairs ansträngningar att avsevärt minska utsläppen av växthusgaser, förbättrad rapportering i kombination med att bolagets högsta ledning insett riskerna med klimatförändringar och därför vidtagit relevanta åtgärder för att minska belastningen på miljön. Finnairs satsning på biobränsle ger också en extra guldstjärna åt Finnair.

Finnairs Sverigechef Matias Sarkkinen säger så här:

– Bäst i Norden i en så här viktig undersökning känns oerhört skönt. Detta är ett positivt steg framåt för oss och en tydlig signal om att Finnair är på rätt väg när det gäller att minska utsläppen på lång sikt. Nyckeln till de långsiktiga utsläppsmålen fram till 2017 stavas nya flygplan. Om två år börjar Finnair flyga med Airbus A350 som drar upp till 30 procent mindre bränsle och dito utsläpp jämfört med dagens flygplan.

Källa: Finnair

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Transport/Logistik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *