Content pages
Scania har nytt globalt motorprogram för framtiden | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Scania har nytt globalt motorprogram för framtiden

Foto: Göran Wink/Scania

Scania tar nu de sista stegen mot ett globalt motorprogram baserat på den senaste tekniken för alla marknader och utsläppsnivåer. Slitstyrka, hög prestanda och bränsleeffektivitet är nyckelegenskaper. Förenklad service och reservdelsförsörjning bidrar till ökad tillgänglighet för transportörer.

– Efter flera års utveckling tar vi nu de sista stegen mot en gemensam global motorplattform som konstruerats för att klara alla utsläppsnormer världen över, säger Jonas Hofstedt, ansvarig för drivlineutveckling på Scania.

Kundfördelarna är bland annat robusthet, prestanda och bränsleekonomi, liksom enklare tillgång till reservdelar och service via Scanias globala nätverk.

– Arbetet med Scanias nya motorplattform inleddes i början av 2000-talet med målet att ta oss till Euro 6 och vidare. Parallellt har vi utvecklat flera kringtekniker i egen regi för att åstadkomma den flexibilitet som krävs. Teknikerna innefattar motorstyrning, bränsleinsprutning och avgasefterbehandling, som alla används i olika kombinationer för att passa marknadsförhållandena.

Motorerna tillverkas i Scanias fabriker i Europa och Sydamerika med samma tillverkningsmetoder och med utbytbara delar och komponenter.

{loadposition contentbanner}

– Motorerna och all annan teknik har utvecklats för användning i lastbilar och bussar, liksom i industri- och marinmotortillämpningar. Tillsammans med den senaste generationen växellådor utgör motorerna nu ett globalt produktprogram som är oberoende av produktionsort, avslutar Martin Hofstedt.

Som meddelats tidigare i år har Scanias utveckling av den nya motorgenerationen och tekniken för att uppfylla framtida utsläppsregler tagit mer än fem år och inneburit kostnader på ungefär 10 miljarder kronor.

Det nya motorprogrammet och Scanias globala aktiviteter presenteras vid en 40 minuter lång webbsändning idag, tisdagen den 25 oktober, klockan 14:00 på www.scania.com/live

Källa: Scania

Häng med – skaffa SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!


SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *