Content pages
NCC bygger Sveriges största vindkrafts­park | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC bygger Sveriges största vindkrafts­park

Foto: Arise Windpower

NCC Construction Sverige ska bygga betongfundament och vägar till den planerade vindkraftsparken i Jädraås utanför Gävle. Byggstart är november och kraftverken ska tas i drift våren 2013. Ordervärdet för första etappen är 157 MSEK. NCC har även option på nästa etapp om 87 MSEK.

Kund är vindkraftsbolaget Arise Windpower AB som ska bygga 43 vindkraftverk i en första etapp. Dessa beräknas stå driftklara under 2012. Därefter planeras ytterligare 23 verk som ska sättas i drift under våren 2013. De totalt 66 vindkraftverken i Jädraås kommer att kunna producera 570 GWh ren och förnyelsebar energi. Det täcker årsbehovet av hushållsel för cirka 115 000 villor.

{loadposition contentbanner}

– Fullt utbyggd kommer den här vindkraftsparken vara en av norra Europas största. Att få vara med om ett sådant jättekliv mot en klimatvänligare energiproduktion är självklart roligt, både för NCC och för miljön, säger Johan Eriksson, avdelningschef Gävleborg och Dalarna, NCC Construction Sverige.

Ordervärdet för NCC är 157 MSEK för vägar och betongfundament till de 43 första kraftverken. NCC har även en förhandsrätt på motsvarande arbeten för de återstående 23 verken till ett värde av 87 MSEK.

Arise Windpower AB och Platina Partner LLP äger 50 procent vardera i projektbolaget Jädraås Vindkraft AB. Bolaget har tillstånd att bygga 116 vindkraftverk i området.

Jädraås ligger mellan Ockelbo och Sandviken, cirka tre mil nordväst om Gävle.

Källa: NCC

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *