Content pages
Swebus öppnar för bussresor i nya Google Transit | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Swebus öppnar för bussresor i nya Google Transit


Nu finns Swebus alla resor sökbara i Googles tjänst Google Transit, som lanseras i Sverige idag. Google Transit hjälper resenärer att planera sin kollektivtrafikresa i hela Sverige.

– Söktjänster för hela Sveriges kollektivtrafikutbud behövs för att fler ska välja att lämna bilen hemma och hoppa på bussen istället, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Jämfört med många andra branscher så har utvecklingen av smarta webb- och mobiltjänster för kollektivtrafikresenären varit eftersatt. Vi välkomnar att Google tar denna utveckling ett stort steg framåt.

Google Transit är en funktion i Google Maps som gör att resenärerna har möjlighet att skapa en vägbeskrivning som innehåller kollektivtrafikalternativ. Dessutom ser resenärerna exempelvis var busshållplatserna finns, hur ofta bussarna går och var de stannar.

– I nästa steg ser vi gärna att det blir möjligt för resenärerna att köpa biljetter via den här typen av tjänster, säger Ingvar Ryggesjö. Det kommer att behövas för att fortsätta att förenkla för resenärerna, något som är oerhört viktigt i och med den kommande avregleringen av kollektivtrafiken vid årskiftet.

Reseinformationen görs tillgänglig i Google Transit via Swebus API och Samtrafiken, som bland annat även står bakom Resplussamarbetet. Samtrafiken ägs gemensamt av 35 trafikföretag i Sverige, däribland Swebus.

Källa: Swebus

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *