Content pages
NLP bygger nytt åt Green Cargo i Helsingborg | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NLP bygger nytt åt Green Cargo i Helsingborg

Northern Logistic Property (NLP) tecknar ett 10-årigt hyresavtal med Green Cargo Logistics AB som innebär att NLP skapar en modern logistikbyggnad i Helsingborg på 28.250 m² genom en omfattande tillbyggnad på befintlig fastighet. Green Cargo Logistics AB är sedan tidigare hyresgäst hos NLP i Stockholm.

“Nybyggnadsprojekt som detta är en viktig del i NLPs strategi och är vårt andra stora nybyggnadsprojekt under 2011. Jag är stolt och glad att vi i hård konkurrens fått uppdraget att vara med och fortsätta utveckla Green Cargo Logistics verksamhet genom detta nybygge. Jag vill rikta ett stort tack till vår befintliga hyresgäst ICA samt Sateba som i dagsläget hyr i andra hand, vilka genom sitt engagemang och flexiblitet möjliggjort projektet. Jag är även glad för vårt utmärkta samarbete med Helsingborgs kommun som har underlättat processen att genomföra projektet, säger Peter Strand, VD på NLP i en kommentar.

Fastigheten Bunkagården Mellersta 2 ligger på Ättekulla industriområde i Helsingborg och har ett väldigt attraktivt logistiskt läge utmed E6 vid motorvägsavfart Helsingborg södra. Ett par kilometer norr om denna avfart delar sig motorvägen mot Oslo (E6) respektive mot Stockholm (E4).

“Detta projekt är en viktig del i Green Cargo Logistics fortsatta satsning i Helsingborg. Vi är glada att kunna fortsätta utveckla samarbetet med NLP”, säger Håkan Lindberg, Area Manager på Green Cargo Logistics AB.

Den befintliga fastigheten, som före ombyggnad omfattar 5.300 m², är idag fullt uthyrd till Ica som har sagt upp avtalet för avflyttning 2013-09-30. NLP har avtalat med ICA om att i förtid,  2012-02-01, avbryta gällande hyresavtal för att då påbörja ombyggnad av befintlig fastighet. En ersättningslokal har överenskommits med ICA och andrahandshyresgästen Sateba från byggstart och under resterande hyresperiod.

Start av hyresavtalet och inflyttningsdatum är beroende av myndighetstillstånd vilket förbehålls i hyresavtalet men fastigheten beräknas vara inflyttningsklar under Q4 2012.

Källa: NLP

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *