Content pages
Malmös nya badanläggning fulländar Hyllies expansion | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Malmös nya badanläggning fulländar Hyllies expansion

Ett av Malmös mest spännande besöksmål väntar på att förverkligas. Fem arkitektkontor är inbjudna av Malmö stad för att gestalta en ny badanläggning i den växande stadsdelen Hyllie.

Den första december ska tävlingsförslaget skickas in till Malmö stad. Det vinnande bidraget får chansen att sätta prägel på en av Malmös mest dynamiska stadsdelar. Hyllie centrumområde ska utvecklas till att bli hela södra Malmös centrum där över 8000 nya bostäder och lika många arbetsplatser byggs under de kommande 20 åren.

Arkitekterna får i uppgift att både utforma gestaltningen av badet samt närmast omgivande offentliga rum. Anläggningen ska vara avpassad till att ta emot 300 000 besökare om året och i stora drag bestå av: entré/foaje, omklädning, motions/tränings/tävlingsbad med 50 meters bassäng, 2 undervisningsbassänger, hoppbassäng, familjebad med vattenrutschkanor och relaxavdelning och friskvårdsutrymmen.

Badhuset ska placeras direkt söder om Kroksbäcksparken, i skärningspunkten mellan Hyllie centrumområde, Holma och Kroksbäck. Anläggningen kommer att spela en viktig roll för Holma och Kroksbäck som en symbol för förändring och delaktighet i stadens utveckling.

Följande fem deltagare har kvalificerat sig för fortsatt tävling:

  • Venhoeven, Mandaworks AB, Hosper Sweden AB
  • EG Architects AB /Topotek
  • Erséus Arkitekter AB
  • White arkitekter AB
  • PP Arkitekter AB

Arrangörer: Serviceförvaltningen, Stadsfastigheter, Malmö stad i samråd med Stadsbyggnadskontoret.

Källa: Malmö Stad

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *