Content pages
Verisec moderniserar nyckelhantering i samarbete med Point | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Verisec moderniserar nyckelhantering i samarbete med Point

Verisec har utvecklat ett nytt system för nyckelhantering som elektroniskt håller ordning på de processer som styr generering, lagring och distribution av kryptografiska nycklar. Systemet heter Chiave och ska göra det enklare och säkrare för banker och betalningsförmedlare att hantera kryptografiska nycklar i stora volymer.

Kryptografiska nycklar används bl.a. för att säkerställa identiteten hos kreditkortsinnehavare, säkra bankomaters och POS-terminalers behörighet, samt för att skydda information som skickas över betalnätet. Baserat på krav och specifikationer som formulerats tillsammans med bl.a. Point har Verisec nu tagit fram ett nytt system för att hantera dessa nycklar.

”Ett säkert nyckelhanteringssystem är kritiskt för att kunna skapa trygghet vid elektroniska betalningar, och det system vi har utvecklat sätter en ny standard när det kommer till att möta säkerhetskraven i branschen. Chiave ersätter manuella processer med automatiska, vilket minskar risken för mänskliga fel samt risken för stopp i betalnätverken. Vi har centraliserat nyckelhanteringen och använder avancerad kryptohårdvara som kraftigt höjer säkerheten. Samtidigt skapas stora miljövinster eftersom Chiave effektiviserar de processer som styr nycklarnas generering, lagring och distribution”, säger Johan Henrikson, VD på Verisec.

Dimitri Binazzi, säkerhetschef på Point, kommenterar samarbetet:
”Point är ledande i Europa på elektroniska betalningar och ligger i framkant när det gäller att införa säkerhet i betalsystemen. Att våra POS-terminaler alltid uppfyller branschens rigorösa säkerhetskrav beror till stor del på att vi själva är delaktiga i kravställandet mot tillverkare och underleverantörer. Det är också på detta sätt vi har jobbat tillsammans med Verisec, och vi är mycket nöjda med slutresultatet. Chiave är ett nytt modernt nyckelhanteringssystem som löser de flesta problem som betalningsbranschen kräver att Point skall hantera”.

Källa: Verisec

Om Verisec
Verisec är ett internationellt IT-säkerhetsföretag som med innovativ teknik levererar säkerhetslösningar till banker, offentlig sektor och större organisationer. Med en kombination av produkter och tjänster erbjuder Verisec helhetslösningar för att säkra digitala identiteter och minska hotbilden i den digitala världen.

Verisec etablerades 2002 och är ett svenskt privatägt aktiebolag med säte i Stockholm och kontor i Sverige och England. Företaget har levererat produkter till över 6 miljoner användare i hela världen.

Om Point
Pointkoncernen är en av Europas ledande leverantörer av lösningar för elektroniska betalningar till handeln. Varje dag hanteras mer än 10 miljoner säkra korttransaktioner genom Points utrustningar. Koncernen ger service till ca 530 000 betalningsterminaler. Bland kunderna finns några av de största detaljhandelsföretagen, liksom små fristående butiker och e-handlare. Point har fler än 800 medarbetare och lokal närvaro i Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Island, Lettland, Litauen, Norge, Storbritannien och Sverige.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *