Content pages
Ett spadtag för “Stockholms nya svarta” | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ett spadtag för “Stockholms nya svarta”

Den 20 september tog den internationellt erkände arkitekten Gert Wingårdh, tillsammans med JMs VD Johan Skoglund och Susanne Lindh, Stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad, ett första spadtag inför produktionsstarten av etapp ett av Kajen 4; Stockholms kanske mest spektakulära höghus – klätt helt i svart metall och med runda balkonger som sticker ut.

– Kajen 4 är ett projekt att vara stolt över, säger Johan Skoglund, VD på JM!

Gert Wingårdh är arkitekten bakom Kajen 4, som ligger mitt på Liljeholmskajen i Stockholm. Här låg tidigare Vin & Sprits gamla produktionslokaler. Projektet är uppdelat i två etapper varav den första utgörs av ett 21 våningar högt designhus. Förutom den svarta metallfasaden kännetecknas höghuset av de utstickande balkongerna från vilka man har utsikt i alla väderstreck. Totalt i bägge etapperna uppförs här 170 lägenheter om 2 till 5 rum och kök.

Intresset för det vatten- och citynära boendet har varit stort; cirka en tredjedel av de 105 bostäderna i första etappen är bokade bland JMs VIP-kunder redan innan de släppts till försäljning till allmänheten.

Kajen 4 är ett lågenergihus med låga uppvärmningskostnader och minskade koldioxidutsläpp. Huset håller näst högsta energiklass, med en beräknad energianvändning på 79 kWh/m2 och år, enligt JMs nyligen lanserade energiklassningssystem. Det kan jämföras med Boverkets krav på 110 kWh/m2 och år.

Inflyttning är beräknat till slutet av 2013.

Produktionsstarten av den första etappen kommer att redovisas under det fjärde kvartalet, 2011.

Källa: JM

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *