Content pages
Fortsatt ökning för Göteborg Landvetter Airport | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fortsatt ökning för Göteborg Landvetter Airport


Antalet passagerare som reser till och från Göteborg Landvetter Airport fortsätter att öka. Siffrorna för augusti visar 13 procent fler passagerare än för motsvarande period förra året. Främst är det inrikestrafiken som ökar.

Under augusti reste 336 437 passagerare utrikes från Göteborg Landvetter Airport vilket är en ökning med 11 procent jämfört med augusti förra året. Inrikestrafiken stod i augusti för en 22-procentig ökning då antalet passagerare uppgick till 90 001. Totala antalet resande uppgår under augusti till 426 438, en ökning med 13 procent jämfört med samma period i fjol.

– Vi ser framför allt en stark ökning på inrikestrafiken till och från Stockholm.  Vi är glada över att Malmö Aviation, SAS och Norwegian kan erbjuda våra resenärer ett mycket bra utbud på den sträckan, säger Annika Hilmersson, kommunikationschef på Göteborg Landvetter Airport.

Det totala antalet passagerare under årets första åtta månader är 3 206 369 vilket innebär en 22-procentig ökning jämfört med 2010. Där står inrikestrafiken för en 27-procentig ökning och utrikestrafiken för en ökning med 20 procent.

Även antalet landningar i linjefart och charter visar en ökning hittills under 2011 och uppgick till 22 802, en ökning med 19 procent.

Källa: Göteborg Landvetter Airport

Göteborg Landvetter Airport är Västsveriges internationella flygplats med närmare 100 direktlinjer ut i världen. Flygplatsen utgör en viktig del av Västsveriges infrastruktur när det gäller behovet av flygtransporter för både passagerare och frakt. Göteborg Landvetter Airport är Swedavias näst största flygplats. Totalt sysselsätts cirka 3 500 personer i ett hundratal företag på Göteborg Landvetter Airport.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *