Content pages
Skanska bygger om Sveavägen 44 i Stockholm för 750 miljoner kronor | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska bygger om Sveavägen 44 i Stockholm för 750 miljoner kronor


Skanska har fått ett ombyggnadskontrakt för Sveavägen 44 i Stockholm. Kontraktssumman uppgår till 750 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för det tredje kvartalet.

Kontraktet är ett partneringavtal med kunden Diligentia och omfattar 54 000 kvadratmeter fördelat på kontor och butiker. Projektet utgör en förlängning av ett avtal som undertecknades 2009 och arbetet med ombyggnad av fastigheten är redan påbörjat.

Projektet har en grön prägel och målet är att det ska nå certifiering enligt BREEAM EXCELLENT (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), vilket är ett brittiskt system för miljöklassning av byggnationer.

Skanska Sverige är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande. Affärsenheten har cirka 10 000 medarbetare och intäkterna uppgick 2010 till cirka 23 miljarder kronor. I Sverige är Skanska även verksamt inom utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

Källa: Skanska

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med expertis inom byggande, utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Baserat på bolagets globala miljökunnande siktar Skanska på att bli kundernas första val när det gäller gröna projekt. Koncernen har idag 53 000 medarbetare på utvalda hemmamarknader i Europa, USA och Latinamerika. Omsättningen år 2010 uppgick till 122 miljarder kronor.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *