Content pages
ABB tar hem order på kraftlänk till havsbaserad vindkraft värd 1 miljard dollar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ABB tar hem order på kraftlänk till havsbaserad vindkraft värd 1 miljard dollar

ABB i Västerås, Ludvika och Karlskrona tar hem den största kraftöverföringsordern i ABB:s historia. HVDC Light-länk ska ansluta vindkraftparker i Nordsjön till det tyska elnätet.

ABB har tagit hem en order värd runt 1 miljard dollar från den nederländska-tyska nätoperatören TenneT på en kraftlänk för överföring av högspänd likström (HVDC), som ska ansluta havsbaserad vindkraft i Nordsjön till elnätet på det tyska fastlandet.

Det är den största ordern på kraftöverföringsteknik i ABB:s historia och omfattar världens största havsbaserade HVDC-system på mer än 900 megawatt (MW). Systemet ska minimera överföringsförlusterna till mindre än 1 procent per strömriktarstation. När länken är fullt utbyggd kommer den att kunna leverera vindkraftsgenererad grön el till mer än 1,5 miljoner hushåll.

”Vi är mycket glada och hedrade över att ha blivit valda som leverantör till detta stora kraftprojekt. Det känns också bra att vår världsledande teknik bidrar till nyttjandet av förnybara energikällor och till en bättre miljö”, säger Johan Söderström, VD för ABB Sverige.

Källa: ABB

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *