Content pages
Nu är nästa generation maskinsäkerhetsreläer här | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nu är nästa generation maskinsäkerhetsreläer här

Rockwell Automation, som erbjuder världens bredaste sortiment av maskinsäkerhetsprodukter, system och tjänster för maskin- och processektorn, lanserar nu en ny generation av säkerhetsreläer, som lämpar sig för de flesta maskinsäkerhetsrelaterade tillämpningar.

Den nya, mycket kompakta familj av reläer stödjer ett brett område av säkerhetsprodukter för en mängd olika tillämpningar. De universella ingångarna gör det möjligt för produkter såsom nyckelbrytare, nödstoppsbrytare, säkerhetsmattor samt OSSD-anordningar (såsom säkerhetsljusridåer) att använda samma uppsättning plintar. Detta eliminerar som det är idag behovet av att bara ett visst säkerhetsrelä passar för en viss typ av ingångsenhet.

Enkla logiska uppgifter kan också utföras via LogicLink-anslutningen. Den enkla entrådsledning använder transistorteknik och möjliggör övervakning via dynamiska signaler. Detta eliminerar i sin tur behovet av en dubbelkanalanslutning och möjliggör SIL3- och PLe-klassning. Med en så logisk funktion kan applikationer konfigureras för att erbjuda flexibel ”OCH/ELLER”-funktionsstyrning. Ytterligare tillval kan konfigureras för behov såsom lokala och globala nödstoppsfunktioner.

– När kunden jämför Rockwell Automations sortiment av maskinsäkerhetsreläer med våra konkurrenters är det lätt att skrämmas av alla valmöjligheter beträffande funktionalitet, typ och teknologi. Därför kan det låta som ett paradox att vårt nya sortiment omfattar endast sju produkter. Vårt nuvarande sortiment kommer inte att bli förlegat; kunder som vill förenkla sitt bestånd och sin användning kommer helt enkelt att kunna välja produkter ur en ny kompaktare produktfamilj ur nästa generation av säkerhetsreläer, säger Rolf Permhill, ansvarig för Integrated Architecture i Rockwell Automation.

Källa: Rockwell Automation

Om Rockwell Automation
Rockwell Automation AB är en del av den globala koncernen Rockwell Automation som är global leverantör av automationslösningar. Rockwell Automation, med huvudkontor i Milwaukee, Wisconsin, USA, finns representerat i fler än 80 länder och har cirka 20 000 anställda över hela världen. I Sverige är cirka 54 anställda spridda över tre kontor. Huvudkontoret ligger i Lund och regionkontor ligger i Göteborg och Stockholm. I tätt samarbete med auktoriserade systemintegratörer, samarbetspartners och distributörer kan Rockwell Automation sätta ihop ett professionellt team för att optimera automationsprocessen. Varumärken inkluderar Allen-Bradley® samt Rockwell Software®.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *