Content pages
Första butikerna uthyrda i nya Triangelns galleria i centrala Malmö | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Första butikerna uthyrda i nya Triangelns galleria i centrala Malmö

NCC har hyrt ut de sju första butiksytorna i nya Triangeln i Malmö. Hyresgästerna är Doc Morris apotek, telebutiken Tele 2, café Espresso House, skobutiken Bianco samt klädkedjorna Lindex, Dressman och Cubus. Därmed är drygt 20 procent av den totala butiksytan uthyrd två år innan gallerian invigs och fler köar för att öppna butik här.

– Vi trodde starkt på både läget och vår produkt, därför vågade vi starta bygget utan att ha några hyreskontrakt tecknade. Det här bekräftar att vi gjorde rätt bedömning. Trots att vi inte har marknadsfört projektet aktivt strömmar förfrågningarna in till oss om att öppna handel här, säger Ulrika Lindmark, projektchef på NCC.

Den nya gallerian har plats för ett 70-tal butiker och byggs i nya Triangelns två nedre våningar. De totalt 12 000 kvadratmeterna butiksyta byggs ihop med det befintliga Triangelns Köpcentrum. Tillsammans blir det 36 000 kvadratmeter handel och blir den största gallerian i Malmös innerstad.

– Dessa första avtal med flera kända kedjor och servicebutiker ger Triangelns handel ett bra utgångsläge. Det innebär också att de största butiksytorna nu är uthyrda och att vi tittar på mindre butiker och för Sverige även nya kedjor, för att få en mix av kända och nya aktörer, säger Ulrika Lindmark.

Gallerian miljöklassas enligt BREEAM och beräknas stå klar 2013. Ovanpå byggs kontor med omkring 250 arbetsplatser och tre bostadshus med sammanlagt 200 lägenheter. Längst ner byggs ett garage för 400 bilar men även för cyklar. Speciella cykelhissar ska också göra det lätt att ta med cykeln till jobbet.

Projektet Triangeln är i miljardklassen och drivs i NCC:s egen regi.

Källa: NCC

Faktaruta
BRE Environmental Assessment Method (BREEAM)
BREAAM är det mest utbredda miljöklassificeringssystemet i Europa. Ett verktyg som utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan.

Över 110 000 byggnader världen över har redan klassificerats enligt systemet och cirka en halv miljon byggnader är registrerade för att bli klassificerade.

När BREEAM utvecklades i Storbritannien i början av 1990-talet var det med hänsyn till europeiska förutsättningar, vilket ofta framhålls som en av de viktigaste fördelarna med systemet.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *